08 листопада, 2019

9 листопада - День української писемності та мови

Кожна епоха дарує людству нові винаходи й відкриття. Але найбільшим було письмо. Писемні знаки дали людям можливість зберегти істинне знання. Адже саме завдяки написаному слову люди збагнули світ і своє місце в ньому.

6 листопада 1997 року було підписано Указ Президента України, у якому говориться: “На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: “Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця”, який стояв біля витоків української писемності, збирав відомості про походження свого рідного Києва, його засновників, розповідав про події, що відбувалися на його очах.

У цей день у бібліотеці відбувається багато заходів, зустрічей, знайомств з людьми, які більш за все люблять рідне слово. 

Постійна читачка бібліотеки Калюжна Тетяна Олександрівна зранку прийшла писати диктант з української мови, щоб впевнитись у своїх знаннях з української. Працює товарознавцем.  Її захоплення: вишивка хрестиком, бісером, гра у шахи, в'язання... . Найулюбленішим предметом у школі були українська мова та література.






А пізніше в читальному залі ЦРБ ім. М.О. Некрасова стало гамірно та весело. Діти і дорослі ... грали! Так-так! У лінгвістичну настільну гру "СловоГрай"! Присутні познайомились з автором-розробником гри Ольгою Породько-Лях. 

Ольга - професійний філолог, викладач, провідний редактор видавництва «Олімпійська література» Національного університету фізичної культури і спорту України, засновник гуртка з розвитку професійного мовлення «Інтерв’ю з пелюшок» (7-99 років), створила Клуб гравців у лінгвістичні настільні ігри з української у Фейсбуці. Має досвід репетиторства та викладацької діяльності з підготовки дітей до ДПА, ЗНО з української мови та літератури, олімпіад, всеукраїнських мовно-літературних конкурсів 15 років.


“СловоГрай” - креативна й унікальна, легка і швидка методика вивчення української під час підготовки до ДПА та ЗНО, а також розважальна й лінгвістична гра для всіх охочих. Має багато переваг серед інших методик вивчення мови.





















Гратись, вчитись, вигравати і ловити азарт! А потім отримувати високі бали з української мови та літератури. І говорити українською. І розуміти. І не зубрити... . Саме таку місію має Клуб гравців лінгвістичної настільної гри "СловоГрай".

Немає коментарів:

Дописати коментар