15 листопада, 2019

Психологічний лекторій

  7 листопада у читальній залі відбувся психологічний лекторій. Захід провели Олександр і Лариса Тарасови. Олександр – психолог, віце-президент благодійного культурно-просвітницького фонду "За Покликом Серця". Його дружина Лариса також практикуючий психолог. Подружжя співпрацює з нашою бібліотекою протягом багатьох років. Вони стали для користувачів бібліотеки добрими друзями та порадниками.

               Тема обговорення "Формула щастя"
    
   Як стати щасливою людиною? Ця тема турбує кожного в тій чи іншій мірі. Конфуцій вважав, що у цьому – і є сенс життя, адже "людина народжена для щастя, як птаха для польоту".

 Наші гості розповіли присутнім, у чому криється секрет щастя, як не піддаватися негативним зовнішнім чинникам, як сформувати та зберегти гармонійний внутрішній стан.

 Не секрет, що у кожного формула щастя – своя. Проте є загальні поради та правила, які вивели психологи на основі численних досліджень та спостережень. 



  









    Отже, головна порада – акцентуйте увагу на хорошому. Це  дуже важливо! Якщо ви будете постійно думати про погане, то відповідно почуватиметеся. Спочатку вам доведеться змушувати себе вірити в краще і концентруватися на позитиві – бути вдячними, цінувати успіхи та робити для себе приємні речі. Проте згодом це стане хорошою звичкою.











 Після викладення теорії Олександр та Лариса запропонували присутнім провести аутотренінг. Аутотренінг, або аутогенне тренування — це техніка, яка вчить тіло певним чином відповідати на вербальні команди.   Мета аутогенного тренування — досягнення глибокої релаксації, з метою впливу на психоемоційний стан людини і зменшення впливу стресу на організм. Людина, котра опанувала цю техніку, може використовувати її в будь-який час і досягати бажаного результату. 


  









  
  Для кращого засвоєння теми Олександр запропонував разом виконати кілька пісень, в якості музичної терапії. Всі присутні з великим задоволенням приєднались до пропозиції заспівати. Таким чином була завершена приємна зустріч з нашими гостями.




Немає коментарів:

Дописати коментар