15 листопада, 2019

Європейський тиждень місцевої демократії


 Європейський тиждень місцевої демократії є щорічною європейською подією, що включає одночасно національні і місцеві заходи, які проводяться місцевими органами влади всіх держав-членів Ради Європи для поширення інформації про місцеву демократію і сприяння ідеї демократичної участі на місцевому рівні.
 Радою Європи на початку кожного року визначається провідна тематика для заходів Тижня.
 Головною метою є активізація процесів розповсюдження інформації щодо принципів, надбань та досягнень функціонування місцевої демократії в Україні та Європі, сприяння обізнаності населення щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та залученню громадян до прийняття управлінських рішень, надання можливостей для ознайомлення з роллю Ради Європи та інших інституцій спільної Європи в області розвитку місцевої демократії.
 Відповідно до принципів демократичного розвитку забезпечення вільне отримання інформації стосовно можливостей участі громадян у суспільно-політичному житті їх міст та регіонів є головною передумовою здійснення ефективного та дієвого управління на місцях.
 Заходи в центральній бібліотеці...
У читальній залі до заходу було оформлено книжкову полицю 
«Участь у місцевих справах - найважливіший чинник 
життєдіяльності демократії»


Інформаційно-бібліографічним відділом було підготовлено та видано бібліографічний нарис «Розвиток місцевої демократії за участю громади в Європі та Україні»

Нарис складається з наступних розділів:

  • Європейський тиждень місцевої демократії
  • Розвиток місцевої демократії за участю громад
  • Молодь і розвиток місцевої демократії
  • Практика країн Євросоюзу
  • Рекомендована література
  • Матеріали з Інтернет ресурсі

     Видання розраховано на бібліотечних працівників, 
викладачів, учнів та широке коло читачів.


Немає коментарів:

Дописати коментар