01 листопада, 2019

«Київська Грінландія»

У зв’язку із запланованим ремонтом у приміщенні бібліотеки № 15 для дітей матеріали «Грінівської вітальні» були перевезені до ЦРБ ім. М.О. Некрасова. 
23 жовтня відбулася творча зустріч, присвячена 125-річниці від дня народження Ніни Миколаївни Грін.


На вечорі виступив її душенаказник Олександр Верхман, який розповів історію дружби та підтримки дружини письменника упродовж багатьох років. Завідувач бібліотеки № 15 для дітей Алла Дубенюк та редактор ЦРБ ім. М.О. Некрасова Зоя Логвиненко розповіли про 15-річну історію створення «Грінівської вітальні» та документально-меморіальної експозиції, присвяченої письменнику. 






На вечорі виступили представники ГО "КИЇВСЬКЕ НАЦІЛЬНО-КУЛЬТУРНЕ ТОВАРИСТВО ПОЛЯКІВ "ЗГОДА" Олег Крисін та Олена Арендаревська, оскільки батько Олександра Гріна Степан Євзебійович був поляком важкої долі учасника повстання. Він був висланий зі свого маєтку до Сибіру, потім оселився у місті Вятка (Кіров), де народився майбутній письменник.



Пісні у виконанні Олександра Тарасова – голови Благодійного фонду «За покликом серця», знайшли відгук в серцях гостей заходу, адже вони присвячені високим почуттям дружби, вірності і кохання. 




Білогорська Людмила В'ячеславівна 
аспірант кафедри світової літератури та теорії літератури Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, представила свої нові дослідження в галузі вивчення творів Олександра Гріна. Викладачі та студенти Київського транспортно-економічного коледжу відкрили для себе нові сторінки історії України, долучились до спілкування з видатними особистостями – свідками цієї історії.



Ліна Агаркова представила авторський документальний 
фільм про музеї Феодосії.







Таким чином, перезавантаження "Грінівської вітальні" успішно відбулося у ЦРБ ім. М.О. Некрасова і корабель з червоними вітрилами – символ романтики і кохання кинув свій якір у Голосіїві.

Немає коментарів:

Дописати коментар