20 лютого, 2020

До Міжнародного дня рідної мови


21 лютого у всьому світі відзначають Міжнародний день рідної мови.  
  З нагоди святкування Дня рідної мови в Україні у багатьох бібліотеках та  закладах  освіти  проводяться зустрічі з письменниками,  мовні конкурси, книжкові тематичні виставки, літературні  презентації тощо. 
 Зокрема, у ЦРБ ім. М. О. Некрасова для учнів КРВПУБ була організована зустріч з письменниками.


 На захід був запрошений  Павло Браницький  автор завіршованих  українською мовою версій літературніх творів. В ході спілкування він презентував свою книгу "Козацькі бувальщини", яка має історичне підґрунтя.














 До нас також завітала Тетяна Василівна Петровська  викладач НАУ, кандидат педагогічних наук, відмінник освіти України, член Національної спілки письменників України, лауреат літературної премії ім. Григорія Косинки, автор кількох поетичних збірок. Вона є одним із засновників  Всеукраїнського поетичного конкурсу «Зерна доброти». Мета проведення конкурсу – утвердження творчої особистості учня, що прагне творити образне слово, яке відображає духовні надбання української та загальнолюдської культури. 
 Тетяна Василівна звернулася до молоді зі щирим поетичним словом, адже зустріч відбулась на передодні Міжнародного дня рідної мови. Вона прочитала свої вірші, присвячені подіям на Майдані, значенню української мови в житті народу та важливим завданням збереження рідної мови. А також запросила учнів на день відкритих дверей в НАУ та до Центру обдарованої учнівської молоді. У ньому започатковані сучасні підходи до освіти: школа країнознавства і туризму, освітній марафон "Навчання і розвиток", свято "Шлях до зірок".














На згадку про зустріч бібліотека отримала подарунки від авторів.






Немає коментарів:

Дописати коментар