26 лютого, 2020

"Мистецький простір у бібліотеці"

21 лютого у читальній залі ЦРБ ім. М.О. Некрасова поєднались кілька видів мистецтва: образотворче, кераміка, кіно.














Гості бібліотеки опинились в картинній галереї - на стелажах розмістились живописні роботи молодої художниці Ганни Заліської-Дернової, виконані в жанрі київського декоративного розпису. Її роботи прекрашали стіни багатьох бібліотек ЦБС Голосіївського району, а найбільш повне зібрання можна побачити саме тут.




У ЦРБ другий рік діє кінолекторій "Історія на екрані". Його проводить Ліна Агаркова кінорежисер, автор багатьох фільмів з історії України, проблем розвитку сучасних тенденцій в українському кінематографі, екс-гендиректор Національного центру ім. Олександра Довженка. Цього разу вона представила свій авторський фільм "Долі своїй я не корюся", присвячений життю і творчості Віри Томашевської. 



Віра Томашевська обдарований майстер архітектурно-художньої кераміки, її декоративні панно відрізняються вишуканою образністю, де гармонічно поєднуються національні традиції з сучасністю.  Вона член Національної спілки художників України з 1995 року. Перегляд фільму був доповнений оглядом видань з образотворчого мистецтва, представлених на виставці. 



Познайомитись та об'єднати зусилля у просвітницькій роботі були запрошені представники загальноміського проєкту "Світле кіно мандрує бібліотеками". Його було започатковано за ініціативи голови комітету з питань культури, моралі, духовності, охорони культурної спадщини, туризму та рекреації Громадської ради при Київській міській державній адміністрації Лариси Котлякової. В рамках цього проєкту глядачі переглядають фільми призерів та переможців Міжнародного кінофестивалю "Світло", що підіймають життєво важливі теми у світлих та позитивних фільмахЛариса Котлякова розповіла про проєкт, який триває вже п'ять років, має широку аудиторію, запросила до участі у проєкті усіх творчих та небайдужтх людей. 














Працівник ЦРБ Зоя Логвиненко нагадала, що у бібліотеці тимчасово розміщена "Грінівська вітальня" і запросила на наступні заходи.




Немає коментарів:

Дописати коментар