05 березня, 2021

Весняні творчі зустрічі

   У роботі бібліотек завжди було важливо підтримувати ініціативи користувачів, авторів книг та проектів, митців та представників громадськості. У Києві вже набула популярності творчість та особистість переселенця з Донецька, журналіста, письменника В'ячеслава Верховського. Його твори друкує журнал "Радуга". Вони відображають сучасне життя з великою долею гумору, гострий зір письменника фіксує миттєвості, яскраві діалоги, смішні, а часом і сумні події. І все це стає явищем літератури. А ще В'ячеслав Верховський дуже любить Київ. Хоч живе тут тільки другий рік, із захватом і великою цікавістю знайомиться з його вулицями, музеями, галереями. 
І інколи відкриває очі нам, киянам, на визначні події, виставки, цікаві місця, до яких ми звикли, а вони дійсно прекрасні.
    Таким чином, кожен виступ В'ячеслава можна назвати: "Київ та його мешканці очима донецького журналіста".


  Захоплюючу історію про образи бібліотеки та бібліотекаря у світовому кінематографі гості та працівники бібліотеки почули від Ксенії Купчик. Молодий фахівець Національної бібліотеки ім. Ярослава Мудрого Ксенія Купчик докладно та цікаво розповіла на тільки про цей проект, а і здобутки та плани роботи інформаційно - бібліографічного відділу, у якому вона працює. Молодим фахівцям цікаво було познайомитись з розміщенням фонду, виставками, досвідом роботи ЦРБ ім. М.О.Некрасова.

   
   Особливо вразила літературна вітальня відділу абонементу, про яку докладно розповіла  Тетяна Прилєпова.


   

  Гостям бібліотеки були подаровані унікальні книги віршів київських поетів, які щойно вийшли з друку. Про це видання з передмовою Василя Дробота за назвою "Київські вітражі" розповіла Наталія Савіна. Його презентація планується в бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар