15 березня, 2021

Вони були першими...

   14 березня у столиці вшановували добровольців — тих, які продовжують воювати, і тих, які віддали життя за Україну. Урочисті заходи провели біля пам’ятника Воїну-добровольцю та у сквері імені Мирослава Мисли.


    










   
   
   
   У заході, який відбувався біля пам'ятника Воїну-добровольцю, взяли участь добровольці - учасники АТО, члени Всеукраїнської громадської організації "Сокіл", мешканці столиці та співробітники бібліотеки ім. М.О. Некрасова.



    Добровольці першими стали на захист Батьківщини, не чекаючи на мобілізацію, першими записалися у добровольчі батальйони, пішли у Нацгвардію та Збройні Сили, щоб зупинити агресора. Загалом у конфлікті на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів.
     
   
  
 Серед таких добровольців був і Ярослав Люти — друг нашої бібліотеки, заступник керівника ВГО "Сокіл" та боєць розвідувальної групи батальйону ім. Сергія Кульчицького.
     Він наголосив: "Пам'ятаємо кожного, хто віддав в боротьбі за Україну найцінніше — життя. Низький уклін та вічна слава! Ви назавжди залишитесь в наших серцях!"
    
   

   Також до слова були запрошені Вікторія Миколаївна Кравчук - мати загиблого лейтенанта Нацгвардії Володимира Кравчука, ім'я якого носить Київська школа №275, та директор цієї школи Кравчук Наталія Іванівна.

   Після виступів відбувся молебень (за загиблими добровольцями), покладання квітів та запалювання фаєрів.




     Ми низько вклоняємося загиблим бійцям та воїнам які пройшли пекло найтяжчих бойових операцій, та вижили у казані війни. Ви – справжні українці, Ви – герої, лицарі духу, добра та відданості, які не чекали винагороди за свою справу. На Вашому прикладі будуть вчитися прийдешні покоління.


Немає коментарів:

Дописати коментар