23 березня, 2021

Поезія завжди єднає







Всесвітній день поезії щороку  відзначається 21 березня. Це свято встановлене ухвалою 30-ї сесії  ЮНЕСКО у 1999 році.  

Генеральний директор ЮНЕСКО Коїтіро Мацуура, звертаючись у березні 2003 року до міжнародної громадськості з нагоди Всесвітнього дня поезії, зазначив:

«Поезія — це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія — головний засіб самостверждення і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку.
Отже, поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами".

Напередодні Всесвітнього дня поезії в ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся поетичний вернісаж, у якому взяли участь майстри поезії - наші друзі та читачі. Свою поему, присвячену княгині Ользі, прочитав письменник, журналіст, режисер, а ще й талановитий поет Андрій Дмитрук. Письменниця, дослідниця культур Південної Америки Тетяна Пліхневич також має у своєму доробку поетичні сторінки. Журналіст, педагог, видавець Наталія Веселицька та музикант, художниця, викладач Ірина Дживаго вже більше десяти років представляють широкому загалу поетично-філософські програми з різної тематики. Уривки з них вони прочитали для гостей бібліотеки.
Наталія Веселицька у цей день святкувала свій ювілей, тому приймала поздоровлення та подарунки. Наталія - письменниця, видавець, педагог, художник та громадський діяч, блогер, засновник багатьох культурних та освітніх проєктів - вже широко відома в Україні. Щотижня працівники ЦРБ ім. М. О. Некрасова беруть участь у ZOOM - конференціях, які започаткувала Наталія Веселицька. Збільшується коло учасників, розширюється тематика, налагоджуються зв'язки - все це сприяє популяризації книги та бібліотеки.
Бажаємо Наталії Веселицькій міцного здоров'я, творчої наснаги, успіхів у всіх звершеннях, підтримки друзів та партнерів !

Немає коментарів:

Дописати коментар