23 листопада, 2022

День пам’яті жертв голодоморів


   У сучасній Україні Голодомор вважають наймасштабнішою з катастроф першої половини XX століття, силу впливу якої на українське суспільство досліджують історики, демографи, психологи, етнологи, фольклористи, соціологи, медики.
   Пропонуємо вашій увазі науково-популярне видання із серії "Великий науковий проєкт"  Григорія Касьянова "Розрита могилаГолод 1932-1933 років у політиці, пам'яті та історії (1980-ті - 2000-ні)" ( до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні)

    
    Саме про те, як представлений Голодомор в історіографії, політиці, пам’яті, міжнародних відносинах, внутрішньополітичній боротьбі в Україні, - ця книга. Як формується і чи змінюється історична пам’ять під дією сучасних політичних процесів? Ці та інші питання розглядаються на прикладі становлення та поширення історичного образу Голодомору 1932-1933 років в Україні. Автор задається питанням, наскільки професійний історик може бути незалежним від впливу політики і настроїв суспільства.
  Книга адресована фаховим історикам і широкому колу читачів, усім, зацікавленим вітчизняною історією та питаннями історичної пам’яті нації.
#ця_книга_у_бібліотеці_завдяки_УІК
#поповненняфондівбібліотекУІК
#программа_поповнення_бібліотечних_фондів
#уік
#ІнститутУкраїнськоїКниги
#УкраїнськийІнститутКниги
#Український_Інститут_Книги

До цієї трагічної дати у читальній залі  розгорнуто
виставку-пам'ять
"Пам'ять людська не забуде повік"


Немає коментарів:

Дописати коментар