06 листопада, 2022

9 листопада - Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва

  Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва заснований з метою відзначити вагомий внесок працівників культури та майстрів у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активної культурно-просвітницької діяльності. Культура об’єднує рід людський в єдине ціле, незважаючи на місце народження і мовну приналежність будь-якої людини.
   До Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, коли наша країна виборює право на самоідентичність, свободу, право існувати на карті світу, у читальній залі бібліотеки  була представлена  персональна виставка художниці з м. Біла Церква Тетяни Фокіної "Квіткова мить рідної України".
    
   
     Тетяна Фокіна - художник-аматор. Навчалася у художній студії у місті Біла Церква у члена Спілки художників Петра Линника.  Після школи художньо обдарована дівчина пішла вчитися на економіста і майже 30 років працювала за фахом. Та жага до мистецтва не полишала. Зачудована мальовничими пейзажами, барвами природи у різні пори року - вона остаточно присвячує своє життя головному покликанню - образотворчому мистецтву, живопису. Найбільше натхнення приходить до неї від рідної землі.
     Неповторні краєвиди, весняні квіти, мрійливі береги моря, квітучі сади, затишні українські хатини та багато іншої неповторної краси навколишнього світу оживають під пензлем справжньої майстрині і хвилюють кожного, хто небайдужий до краси. Тетяна Фокіна є членом Корсунь - Шевченківського літературно-мистецького об'єднання "Янталка".
    На думку художниці, у наш буремний вік людина особливо гостро відчуває потребу у спілкуванні з живою природою і мистецтвом, у яке митець вклав свою душу, свою енергетику. Картини - не місце для темних фарб, суму, похмурих пейзажів та людських страждань, оскільки усього цього нам з головою вистачає у житті й тому живопис обов'язково має бути світлим та радісним, - переконує авторка.

Запрошуємо усіх бажаючих поринути у світлий, теплий,
 барвистий та ніжний світ робіт
Тетяни Фокіної.









      Професійна майстерність самобутньої художниці, її прагнення донести своє мистецтво до людей - символізує нерозривну єдність усіх куточків України.

Люди завжди йдуть за красою і силою. 
Історія нашої країни і є таким втіленням краси та сили.

Немає коментарів:

Дописати коментар