30 листопада, 2022

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

  Щороку разом із світовою спільнотою Україна відзначає День людей з обмеженими фізичними можливостями. Проведення такого дня  спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності та прав . Україна, як і всі цивілізовані країни з високою культурою людських відносин, до таких людей ставиться, як до людей з особливими потребами, які потребують додаткової уваги суспільства.
  Люди, фізичні можливості яких обмежені, не вимагають до себе жалю, для них важливе лише елементарне - можливість жити. Бути в суспільстві, самореалізуватися, мати доступ до гідної освіти і робочих місць.
  Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально-активними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. Наша бібліотека продовжує співпрацювати з ГО "Об’єднання інвалідів "Джерело натхнення" (голова Світлана Одинець). 

До цього дня  у читальній залі 
оформлено  виставку 
творчих робіт Лілії Корж 
"Рівні серед рівних"


  Також була організована зустріч з  молодою та талановитою поетесою Лідією Бушевою. Присутні були вражені творчою активністю Лідії та отримали задоволення від зустрічі та спілкування.


  Поетеса Лідія Бушева презентувала свої нові збірки віршів.



  Серед запрошених гостей була присутня частий гість нашої ЦБС Ірина Савекіна, яка представила свою нову поезію.




 Відзначаючи Міжнародний день інвалідів, прогресивне людство засвідчує цим, що для громадян з обмеженими фізичними можливостями  мають бути створені такі умови, які дають змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар