17 листопада, 2022

21 листопада - День Десантно-штурмових військ Збройних сил України


Пропонуємо вашій увазі
науково-популярне видання
Михайла Слободянюка і Олега Фешовця
"Історія Десантно-штурмових військ
Збройних сил України"

     21    листопада в Україні відзначається День Десантно-штурмових військ ЗСУ.
Встановлення Дня Десантно-штурмових військ саме 21 листопада стало гідним вшануванням національно-історичних та релігійних традицій українського народу. В Україні в цей день відзначають Собор Архістратига Михаїла, а цей святий є небесним покровителем українських десантників.
   Десантно-штурмові війська - це окремий рід військ ЗСУ, які спроможні швидко реагувати на різноманітні загрози та виклики, виконувати завдання за призначенням в умовах, що характеризуються високими маневреністю та автономністю дій. З початку бойових дій на сході нашої країни Десантно-штурмові війська разом з іншими частинами та підрозділами ЗСУ героїчно протистоять російському агресору, підтверджуючи слушність свого девізу: "Завжди перші".
  Дізнатися більше про історію десантно-штурмових військ Збройних сил України, ознайомитися  з героїчними подіями боротьби з нацистським та російським окупантами, а також із  сучасною символікою можливо, прочитавши книжку Михайла Слободянюка та Олега Фешовця - українських військовиків, істориків, громадських діячів.
 Значна частина повітряно-десантних, аеромобільних чи штурмових підрозділів цього окремого роду військ ЗСУ мають доволі тривалу історію, що починалася ще з часів Другої світової війни, а деякі були створені тільки нещодавно. Нині вони доводять своє право вважатися елітним військом у бойових діях проти російського агресора на Сході України. 
   Видання буде цікаве для всіх, хто вивчає та досліджує воєнну та військову історію нашої Вітчизни. Не слід забувати нашу історію, героїчні приклади десантників старшого покоління та загиблих бойових побратимів. 

#ця_книга_у_бібліотеці_завдяки_УІК
#поповненняфондівбібліотекУІК
#программа_поповнення_бібліотечних_фондів
#уік
#ІнститутУкраїнськоїКниги
#УкраїнськийІнститутКниги
#Український_Інститут_Книги

Немає коментарів:

Дописати коментар