27 березня, 2023

МИСТЕЦТВО ПІД ЧАС ВІЙНИ

  "Війна дає поштовх досі невідомим нам наративам у мистецтві. В мистецтві ми завжди знаходимо відображення та переосмислення реальності часу, коли воно народилось. Наше мистецтво, що народилось протягом війни, буде говорити за нас довше, ніж ми живемо. Тому наше завдання сьогодні фіксувати все, збирати в одному місці і передавати далі світу." Про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.
   Заклади культури та мистецтва Києва продовжують свою роботу, хоч і у скороченому варіанті.
     Мистецтво і культура змінюють формати, але не втрачають своєї цінності.
    Нині, під час російсько-української війни, кожен українець боронить свій фронт: і не лише військовий, волонтерський, гуманітарний чи інформаційний, а й фронт мистецький.
  Працівники ЦРБ Голосіївського району м. Києва, читачі та активісти бібліотеки відвідали Галерею протестного мистецтва Музею Майдану. Виставка присвячена подіям Революції Гідності та початку повномасштабного вторгнення росіян на територію України. Метою відвідування було познайомитись та розповісти широкому загалу про події на мистецькому фронті Києва. 






   Також відвідали експозицію "Українські барви" у галереї Ню Арт. Виставка містить роботи українських майстрів пензля та бронзи, кожен твір нагадує про мистецькі надбання нашого народу. Адже ознайомитись з творами таких українських митців як Пимоненко, Труш, Світлицький, Красицький - кращих представників вітчизняного мистецтва - потрібно кожному киянину. 








  Відчуття патріотизму, гордості за свій народ дає наснагу, сили боротися.

Немає коментарів:

Дописати коментар