03 лютого, 2021

Творча зустріч з Андрієм Дмитруком

          

   


  У залах ЦРБ ім. М. О. Некрасова постійно оновлюються документально-книжкові виставки, мистецькі експозиції. Місяць лютий розпочався презентацією виставки книжкової графіки художників Віктора Кононенка та Деніса Короля до науково-фантастичних романів письменника Андрія Дмитрука "Смертеплаватели" та "Защита эмбриона".

   


   

   Письменник розповів як створювались ілюстрації, адже романи вміщують в собі філософські роздуми, героями є історичні особи з різних часів.


  Захід відбувся  з дотриманням усіх санітарних норм і правил, встановлених МОЗ України. На зустріч були запрошені  члени літературного клубу при Національній спілці письменників України, керівником якого є член правління спілки Андрій Дмитрук. Обговорення ілюстрацій до сторінок роману відбулось цікаво та змістовно. Учасники заходу: письменниця Тетяна Пліхневич, журналіст Олександр Ручко, актриса та режисер Ольга Джигурда, молода поетеса Ірина Любімцева. Представники читацького активу бібліотеки висловили подяку працівникам, відзначили затишну творчу атмосферу, яка панує в читальній  залі бібліотеки.

   Усі висловили бажання спілкуватись, ділитись творчими здобутками, адже бібліотека - центр комунікацій та інформації. Книгозбірні  потрібні сучасному суспільству, тому що мають великий потенціал наукового, літературного, історичного масиву знань та досягнень.

   У другій частині зустрічі Андрій Дмитрук запропонував перегляд авторського фільму "Гелон - таємниче місто",   у якому йде розповідь про давнє місто, яке знаходилося на території України і залишки якого археологи знаходять постійно.

Видатний скіфолог, доктор історичних наук Сергій Скорий розповідає у фільмі про археологічну експедицію, яка працює вже кілька років у Полтавській області. Слід зазначити, що Сергій Скорий  неодноразово виступав у бібліотеках ЦБС Голосіївського району не лише на історичну тематику, а й презентував авторські вірші.

 Давня історія України, величні міста, про які згадує "батько історії" Геродот,  неосяжні простори, на яких існували різні племена - це все скарби нашої пам'яті.  Документальні фільми про Україну, докладні книжкові виставки про історію країни - значна частина роботи бібліотек в напрямку національно-патріотичного виховання дітей, молоді та дорослого населення.


Кінолекторій розпочав свою роботу в 2021 році. 
Запрошуємо усіх бажаючих.

Немає коментарів:

Дописати коментар