13 жовтня, 2021

День українського козацтва та День захисників та захисниць України

   Враховуючи історичне значення і заслуги українського козацтва у ствердженні української державності його відзначають в день церковного свята - Покрови Пресвятої Богородиці, яка як вважається була покровителькою козацтва.

        День захисників та захисниць України – наймолодше із трьох свят. 


       Історія українського козацтва – це одна з найвизначніших сторінок життя нашого народу. В найтяжчі часи іноземного поневолення козацтво було справжнім захисником рідної України, оборонцем віри, моралі та державницьких традицій нашої Вітчизни. Впродовж століть могутнє козацьке братство здійснювало вплив на європейську історію. Саме з козацького роду вийшли відомі всьому світу діячі національного відродження та визвольного руху України. Це – свято спадкоємності героїчних традицій  нашого народу, сили духу і мужності, відданості своїй Вітчизні і гордості за її ратну славу.
    До цієї дати у  читальній залі було проведено годину національної гідності   "Козацький дух - непереможний" та перегляд слайд - фільму "Українське козацтво - наша гордість і слава". Наші відвідувачі (студенти Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна") мали змогу  згадати традиції українського народу, подвиги славних предків, які своїми звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, а також відзначити героїв сьогодення - які нині обороняють нашу державу.




     До фонду нашої бібліотеки  надходить багато літератури про період козацької доби та про історичні постаті - гетьманів України.
Додатково для наших читачів було оформлено виставку - пресвяту 
"Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра". 




1 коментар:

  1. Слава Україні! Колеги, ваші історично-патріотичні заходи завжди на висоті!

    ВідповістиВидалити