10 березня, 2020

"Кінолекторій "Історія на екрані"

Шанувальників кіномистецтва приваблюють покази авторських документальних фільмів у ЦРБ ім. М.О. Некрасова. Адже вони завжди супроводжуються цікавими професійними коментарями авторів фільмів та свідками подій, що розгортаються на екрані. Фільм "Київські мости" Всеволода Дмитрука розповідає історію мостобудування столиці України від самого початку до сучасності. Про будівельні іновації та відомих інженерів-будівників, про урочисте багатолюдне відкриття мостів через Дніпро розповідає цей фільм.

Голосіївську громаду приваблюють і об'єднують заходи, які постійно проводяться в ЦРБ ім. М.О. Некрасова. Присутні з великою увагою і цікавістю прослухали розповідь Ліни Агаркової про Національну кіностудію художніх фільмів імені Олександра Довженка та Національний центр Олександра Довженка, керівником якого вона була свого часу. Завжди пов'язані з історією її фільми, які були продемонстровані на телеканалі "Культура". 










Долучилась до обговорення Євніка Ліньова - археолог, антикознавець, історіограф, екс-заступник голови Державної служби охорони культурної спадщини України, активіст громади Голосіїва. Її спогади про історичні пам'ятки Києва, діяльність по їх збереженню, відновленню старовинних храмів викликала потребу у розширенні цієї теми для більш широкого загалу. Історія нашої країни і її столиці повинна цікавити кожного киянина, особливо молодь, тому подібну просвітницьку роботу у бібліотеках маємо продовжувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар