03 квітня, 2023

ІРПІНЬ -# МІСТО ГЕРОЇВ

 
  28 березня 2023 року минув рівно рік  з моменту визволення від російської окупації міста Ірпінь на Київщині. Російські загарбники перебували у місті 23 дні. Місто стримало ворога на шляху до столиці та отримало звання "Ірпінь - місто Герой"
  За цей час убили і замордували кілька сотень жителів та зруйнували 70% міста. Події,  і те, що стало відомо громадськості після того, як російську армію вигнали з цього міста, жахало всіх.
 Добровольча ротно-тактична група "Ірпінь", яку організував і очолив Володимир Коротя, 24 дні утримувала позиції в районі ТЦ "Жираф" в Ірпені. 130 добровольців, серед яких ветерани та місцеві жителі, власноруч здобули зброю, грамотно облаштували позиції, відбили щонайменше 4 спроби штурму росіянами та евакуювали тисячі цивільних людей.
 "Командуванням було прийнято рішення контратакувати на всіх напрямках, бо росіяни тоді не очікували цього. Ми зібрали тоді всі резерви і сказали, що сьогодні вирішується доля Київщини і нашого міста. Багато хлопців тоді загинуло, 39 з мого підрозділу ТРО, 50 військовослужбовців ЗСУ і більш як 300 осіб з нашого міста загинули під час місяця цього пекла", - пригадує міський голова Олександр Маркушин.
                                                                          
                                                                                         2023 рік




Немає коментарів:

Дописати коментар