15 квітня, 2022

18 квітня − Міжнародний день пам’яток і визначних місць . День пам’яток історії та культури

 


  18 квітня - Міжнародний день пам’яток та визначних місць (International Day of Monuments and Sites). Завдання цього свята – ще раз нагадати світовому суспільству про різноманіття культурної спадщини створеної зусиллями багатьох народів за всю історію людства, її вразливість та необхідність збереження для майбутніх поколінь.
   На підтримку ініціативи вчених, архітекторів, реставраторів, працівників державних органів охорони пам’ятників історії та культури України було ухвалено встановити в країні відповідне свято, відзначати яке слід щорічно 18 квітня . В Україні цей день має назву − День пам’яток історії та культури.
  Україна - держава з багатовіковою історією та культурою. У кожному регіоні є свої визначні пам'ятки - перлини української землі. Це справжній скарб, наша гордість і надбання.

До Дня пам’яток історії та культури 
у читальній залі було оформлено виставку-знайомство
"Безмежний світ краси і мудрості народу"


   Під час російського повномасштабного вторгнення  на територію України багато об'єктів української культурної та історичної спадщини по всій країні знищуються, пошкоджуються або потрапляють під загрозу через масові руйнування.
 Пошкоджені старовинні будівлі (пам'ятки архітектури), історичні кладовища, пам’ятники, релігійні споруди, твори мистецтва, пам’ятки природи, будівлі закладів культури - театри, музеї, бібліотеки.

Культурна спадщина України є невід’ємною частиною 
світового культурного надбання.

Немає коментарів:

Дописати коментар