26 квітня, 2022

"Чорнобиль. Його забути не дозволяє майбутнє."

     Воєнний стан вносить свої корективи у життя та діяльність. 
  Запланований у ЦРБ ім.М.О.Некрасова вечір-вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС довелося переформатувати. І відбулася зустріч з Жоржем Шанаєвим - справжнім героєм Чорнобиля, багаторічним нашим партнером у бібліотеці ім. В.А.Симоненка, оскільки 86-річний Жорж Іванович мешкає поблизу і обмежений у пересуванні. Зустріч вийшла теплою, душевною. Працівники трьох бібліотек ЦБС Голосіївського району радо вітали ветерана, підтримали його морально, оскільки він живе один, родичі виїхали, запрошень на заходи немає. Тому Жорж Іванович отримав також продуктовий набір від працівників бібліотек та партнерів.

   Цікавим було знайомство з Станіславом Шевченком - заслуженим діячем мистецтв України, заслуженим діячем польської культури, автором кількох поетичних збірок, лауреатом багатьох літературних премій. Він розповів про свою діяльність голови об’єднання київських поетів при Національній спілці письменників України, прочитав свої вірші, присвячені Голосіїву та Чорнобилю. Вразили його строки про тарпанів у Чорнобилі:

Летить біля Чорнобиля тарпан
З лошицями, росу збиває вранці.
Він тут вожак, суддя,
 всевладний пан
В одній із найвільніших резервацій…

     У наші важкі, трагічні часи дуже важливо зберігати дружні зв’язки, дбати про тих, хто поруч, допомагати і словом і ділом. А бібліотека має можливості це робити, об’єднувати людей і країну.

Немає коментарів:

Дописати коментар