11 квітня, 2022

Марші українських матерів

Ми - українські матері, що були змушені разом зі своїми дітьми тікати від війни в Україні. Незважаючи на те, що зараз ми розкидані по всьому світу, ми єдині, бо ми – українки. Українки, які бажають якомога швидше повернутися до свого дому, до своєї країни. Сміливі, сильні, сучасні, незалежні українки з активною громадянською позицією. Нині наші серця переповнені болем через те, що зараз відбувається з нашою Україною. І поки наші мужні герої – чоловіки, брати та сестри – захищають нашу країну, ми виходитимемо на головні площі міст, де нині знаходимося, та кричатимемо на весь світ про те, що насправді зараз відбувається з нашим домом. Ворог руйнує наші будинки, спопеляє школи, лікарні та пологові будинки, щодня вбиваючи наших українських дітей. І ми не будемо мовчки спостерігати за цим. Ми виходитимемо щоразу на головні площі міст, щоб нас чули і бачили. Бачили засоби масової інформації, бачили місцеві політики, які не завжди хочуть, хоча це в їхніх силах, впливати на санкції щодо росії, бачили інші, такі ж як ми матері, які можуть нас підтримати своїми діями та допомогти зупинити вбивство дітей 

України.Матері не мають громадянства, не мають політичних уподобань — у них є лише їхні діти.Багато українських дітей вже не можуть кричатиАле кричатимемо ми, їхні матері.
Усі матері світу мають кричати зараз, щоб зупинити вбивство українських дітей!

Мета Маршів у різних містах світу - постійно нагадувати всій світовій спільноті, що вбивство дітей в Україні – це спільна біда, спільне горе, тому що чужих дітей не буває, а ворог може прийти і до їхніх міст. Українські матері розповідають особисто та за допомогою ЗМІ про страждання та смерті українських дітей та просять про допомогу”. 
Марші Матерів проходять по всьому світу вже третій тиждень поспіль. Мирні акції зібрали тисячі жінок у великих містах Америки та Європи. Про страждання та смерті українських дітей учасниці маршу розповіли на площах та вулицях Нью-Йорку, Атланті, Берліні, Мюнхені, Празі, Відні, Будапешті, Варшаві, Брюсселі, Мілані, Парижі, Соултцматі, Ларнаці, Пафосі, Нікосії, Кракові, Братиславі та Кишиневі. В деяких містах акції пройшли вже по 2-3 рази. Акції проводитимуться й надалі, їх географія розширюється щонеділі. Наразі Марші Матерів плануються у Бухаресті, Стамбулі, Кошице та інших містах по всьому світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар