30 квітня, 2022

В Україні відзначають День прикордонника

У День прикордонника 30 квітня ми вшановуємо подвиг людей, які перші зустріли окупанта на українському кордоні.
Після початку війни прикордонники відіграють важливу роль у захисті територіальної цілісності нашої країни.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Корабель Прикордонної служби ФСБ РФ підійшов до острова Зміїний та вимагав від українських прикордонників скласти зброю.
Росіяни вдарили з корабельних озброєнь, застосували бойову авіацію, але зламати бойовий дух українців не змогли. Окупанти повністю зруйнували інфраструктуру острова, на якому перебували 13 українських прикордонників.
Зрештою ЗС Росії захопили острів. Але відповідь бійців агресору "Російський військовий корабель, йди нах*й" стала легендою, а для окупантів - довічною ганьбою.


8 років розв’язаної Росією війни чітко продемонстрували суспільству надзвичайну важливість надійної охорони державного кордону. Саме прикордонники першими відчули підступність ворога і у 2014 і у лютому 2022. 
В умовах воєнного часу прикордонники, як і раніше непохитно стоять на захисті державного кордону. Незважаючи на те, що зараз це стало в рази більш відповідальнішою та небезпечною місією. Разом з воїнами Збройних сил України ви бороните незалежність нашої Держави. Спільними зусиллями ми зможемо відновити територіальну цілісність України та гарантувати мир і спокій на вільній українській землі.
Прикордонники вистояли, набули досвіду і стали сильнішими, але заплатили за це велику ціну.

Низько вклоняємось пам’яті загиблих прикордонників.






Немає коментарів:

Дописати коментар