01 квітня, 2022

20 тонн піску для Рильського: у Голосієві захистили ще один пам’ятник


Працівники підприємства, під керівництвом Департаменту охорони культурної спадщини, обклали мішками з піском пам’ятник Максима Рильського у однойменному парку.

Пам’ятник видатному українському поетові, вченому, громадському діячеві Максиму Рильському відкрили e листопаді 2003 року в Голосіївському парку культури і відпочинку. Автори пам`ятника — скульптор, заслужений художник України Петро Остапенко та заслужений архітектор України Олег Стукалов — відобразили Максима Тадейовича за роботою. Пам`ятник прикрашає центральний вхід до Голосіївського парку імені М.Рильського. Саме в цьому районі столиці на вулиці Тарасівській 19 березня 1895 року народився майбутній лицар слова.


На цей рік у улюбленому місці прогулянок голосіївців заплановано масштабну реконструкцію. Через напад росії, ніхто не знає, чи вдасться зреалізувати ці плани.

Проте зеленбудівці докладають чимало зусиль для того, щоб Голосіїв був доглянутий навіть під час воєнного стану. У теплицях району підростають квіти, що зовсім скоро прикрасять клумби цього та інших парків району.




Немає коментарів:

Дописати коментар