28 квітня, 2022

28 квітня – Всесвітній День охорони праці

 

   Цьогоріч, враховуючи сучасні реалії в умовах воєнного стану, який запроваджено в нашій країні у зв’язку з бойовими діями, Всесвітній День охорони праці направлений на проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань оперативної підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях, збереження життя та здоров’я працівників під час виконання своїх професійних обов’язків, дотримання вимог охорони праці.
   Нажаль, в умовах воєнного стану умови праці пов’язані з великою кількістю смертельно небезпечних ризиків. Зареєстровані випадки загибелі працівників на робочих місцях.
      Державною службою України з питань праці розроблені та розміщені на сайті Рекомендації для роботодавців щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій. Рекомендації для роботодавців щодо забезпечення належних та безпечних умов праці на робочих місцях суб’єктів господарювання, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, які функціонують та надають соціальні послуги в умовах воєнних (бойових) дій.
    28 квітня 2022 року вшановують пам’ять працівників, які загинули на виробництві, як в мирний час, так і під час воєнного стану.

Немає коментарів:

Дописати коментар