20 квітня, 2022

День вдячності волонтерам

Щороку у світі 20 квітня відзначають День вдячності волонтерам. Цього дня людство висловлює вдячність усім, хто знайшов у собі силу, відвагу та доброту здійснювати добрі справи, не вимагаючи нічого натомість.
Вважається, що волонтерський рух розпочався у 20-х роках минулого століття — у 1920 році біля французького міста Страсбурга волонтери з німецької та французької молоді відновлювали зруйновані під час боїв Першої Світової війни ферми. Згодом цю естафету підхопила Індія і рух поширився світом.
Волонтерством одразу зацікавились інші країни, а у 1990-х роках воно дійшло до України. Офіційно волонтерський рух визнали постановою Кабміну у 2003 році. Зараз волонтери активно допомагають українській армії.
На сьогоднішній день волонтери – це мобільна резервна армія України, яка підтримує ЗСУ та тероборону, допомагає внутрішньо переміщеним особам, робить все можливе, щоб наблизити перемогу.

24.02.2022. З цього дня змінилось все. Змінились ми. Змінився світ.
Ми показали, хто такі Українці, як бути Нацією з великої літери. Ми згуртувались. Всі взяли в руки ту зброю, в якій найкращі. І від тоді кожен з нас працює на своєму фронті. Вся країна сьогодні перетворилась на велику волонтерську родину.
І цьогоріч цей день актуальний як ніколи. Кожен громадянин України сьогодні вдячний волотерам за їхню стійкість, бажання допомогти навіть в неможливих умовах.


За матеріалами сайту: https://terminovo.te.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар