25 квітня, 2022

26 квітня − День Чорнобильської трагедії, Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф

 Пропонуємо вашій увазі літературно-художні видання

"Чорнобильська бувальщина"
Анатолія Андржеєвського та
"Чорнобиль:етюди з натури"
Олега Векленко


"Чорнобильська бувальщина".         
     Розповідь - спомин  Анатолія Андржеєвського,   інженера Всесоюзного інституту з проектування будівництва атомних електростанцій Міністерства енергетики СРСР, який  брав участь у ліквідації наслідків на ЧАЕС, а також в розробці комплексу заходів по укриттю реактора. 
     Автор згадує якою була Прип'ять до вибуху на ЧАЕС, про ліквідацію аварії, евакуацію населення, як будували нове місто Славутич. Спомини доповнені вирізками з тогочасної преси, віддруками довідок, особистими світлинами. 

"Чорнобиль: етюди з натури".
 
 Короткі оповідання-спогади учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, заслуженого діяча мистецтв України, члена Спілки художників України, професора кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв Олега Векленка .
   Особистий погляд на події, що відбувалися в травні-червні 1986 року. Автор відтворює правдиву мозаїку людських взаємин в екстремальних умовах, людської гідності і мужності, що допомагали вистояти в неймовірних випробуваннях.
   Книга ілюстрована документальними фотографіями з архіву автора, а також малюнками, виконаними безпосередньо в зоні робіт з ліквідації наслідків катастрофи.
    Події     Чорнобильської катастрофи залишили глибокий слід у душі кожного з авторів і знайшли своє відображення у правдиво викладеному матеріалі.

Щорічно повертаючись до подій катастрофи, 
ми маємо розмірковувати над своїм призначенням на землі і
 намагатися жити так, щоб не завдавати болю тим,
 хто співіснує поряд з нами

Немає коментарів:

Дописати коментар